Program Affiliate TIPS

Salam sejahtera pembaca semua

Entry saya kali ini ditujukan khas buat newbie atau kepada sesiapa yang belum tahu apa itu affiliate, Untuk para otai mungkin entry ini tak sesuai untuk anda, saya sarankan anda untuk berkongsi ilmu serta tips anda di ruangan komen.
Baik lah, disini saya akan memberikan anda sedikit informasi tentang bagaimana cara memperolehi wang menerusi
Program Affiliate

Apakah itu program affiliate?
Program affiliate adalah satu program di mana
pengeluar produk berkerjasama dengan agen untuk
menjual produk mereka. Sebagai balasan agen akan
memperolehi komisyen dari pengeluar produk untuk
setiap barangan yang dijual. Komisyen dibayar
berdasarkan harga barangan yang dijual.
Biasanya komisyen dibayar (40% hingga 80% dari
harga produk)

antara syarikat yang menyediakan program ini adalah:
clickbank,Amazon, Share sale, Commision juction
dan banyak lagi.

Untuk menyertai program ini, anda perlulah signup
dengan syarikat pengeluar produk. Kemudian
apa yang anda lakukan hanyalah promosi. Bukan promosi
telefon .. ke jumpa orang ke? Bukan macam tu.

Kita pasang sahaja banner atau affiliate link syarikat
tersebut di website/blog kita. Kalau ada pengunjung
yang mengklik banner atau affiliate kita, dia
akan dibawa terus ke website syarikat pengeluar produk.
Sekiranya dia membeli barangan tersebut, secara automatiknya
kita akan dapat komisyen (40% hingga 80% dari harga produk)
Tak payah pujuk. Siapa berminat beli, tak nak sudah.. heh

Sebenarnya untuk berjaya dalam program ini memerlukan
skill. tapi tidaklah susah sangat. Ada trick.
Walau bagaimana pun saya sarankan anda dapatkan panduan
supaya anda tidak membuang masa mengkaji sendiri tanpa
apa-apa bimbingan.

Pilihlah ebook tempatan atau pun luar negara, yang penting
anda belajar cara yang betul

program affiliate tips

sekian dulu dari saya

1 comment:

  1. Just say Hello to all, and offcourse especially to the owner on this blog. what can i say that this blog is very vital it is very helpful in my blog too. :)

    do check it

    Quick Money



    Thank you add comment too :)

    ReplyDelete

Blog ini Dofollow dan Auto Approve Sila tinggalkan komen anda untuk mendapatkan back link PERCUMA atau baca "Syarat Mendapatkan Backlink " untuk keterangan lanjut

Powered by Blogger.